De 10 voordelen van livestreaming bij NXT studios
 • 1

  Een online livestream organiseren is vele malen goedkoper dan een live evenement organiseren.

  Wat is goedkoper denk je? 

  • Optie 1: Een locatie afhuren waar je 500 gasten ontvangt die je een hapje en een drankje aanbiedt? of 
  • Optie 2: Een livestream studio huren van waaruit je 500 man (of meer) mensen aanspreekt? 

  Dat laatste is vele malen voordeliger. 

 • 2

  Met het organiseren van een online livestream bespaar je tijd.

  Daarnaast bespaart het veel tijd. Voor zowel de gast als de organiserende partij. 

  Als een gast naar een locatie gaat, dat is hij al gauw een dagdeel of misschien zelfs zijn hele dag ‘kwijt’. Eens in de zoveel tijd is dat natuurlijk ook hartstikke leuk, maar vaak is het toch wel erg fijn als men maar even hoeft in te bellen op een online platform.  

  Voor de organiserende partij scheelt het ontzettend veel tijd in de pre-productie. Ga maar na. Je moet naast dat je je verhaal op orde hebt ook nadenken over de locatie, de hapjes en drankjes, de aankleding, collega’s die je uitnodigt en nog veel meer. 

 • 3

  Met het produceren van een online livestream krijg je er ‘gratis’ content bij.

  De online livestream kan je na de uitzending opknippen in korte video’s. Deze kan je vervolgens delen op je social media kanalen en op je website. Op deze manier heb je dus ‘gratis’ content om te delen. Wie wil dat nou niet? 

 • 4

  Online livestream? Dan ben je pas ècht duurzaam bezig.

  Gaan we even terug naar het eerste voorbeeld. Wat is duurzamer denk je? 

  • Optie 1: Een locatie afhuren waar je 500 gasten naartoe laat rijden, waar de studio moet worden opgebouwd en waar je ze een hapje en een drankje laat nuttigen? Of…
  • Optie 2: Een livestream studio huren waar alles al staat en waar je met 10 (?) personen naartoe rijdt?

  Optie 2 is natuurlijk veel duurzamer. Maar bij NXT studios gaat het nog verder; bijna al het meubilair en apparatuur beginnen bij NXT studios aan een tweede leven. Zo hebben we gekozen voor refurbished meubilair in onze greenroom. Alle wanden zijn van milieuvriendelijke OSB-platen en alle kozijnen, deuren en glaswerk komen uit slooppanden. 

 • 5

  Kijkers kan je nog beter betrekken bij een online livestream.

  Interactie is een belangrijke factor om  je kijkers nog meer bij je webinar of online talkshow te te betrekken. Dat kan door middel van polls, surveys of zelfs quizzen. Ook kun je ze laten inbellen om zo live hun vraag te kunnen laten stellen. Kijkers kunnen zelfs ‘instant’ foto’s insturen waar we in de studio dan weer een zogenaamde ‘social wall’ van maken. Van al deze data kan je ook leren. Je kan het achteraf ook gebruiken om mensen opnieuw te benaderen (AVG-proof). 

 • 6

  Online livestream vanuit een heuse tv-studio.

  De oprichters van NXT studios werken al 25 jaar voor TV en dát zie je terug. De inrichting van de studio, de techniek én de ervaren crew die er werkt.

 • 7

  Ook inhoudelijk denkt NXT studios mee.

  Met de 25 jaar tv-ervaring als tv-regisseur weet Bas van NXT studios wat kijkers boeit en hoe je een programma kan neerzetten wat interessant is om naar te kijken. 

 • 8

  Online livestream vanuit een studio met onbeperkte mogelijkheden.

  NXT studios heeft een oppervlakte van 450m2 en is daardoor niet beperkt in de mogelijkheden. Groot online evenement organiseren, mensen uitnodigen of een eigen decor opbouwen? Het kan allemaal.

 • 9

  NXT studios heeft een in-house content bureau.

  NXT studios is onderdeel van Bocavista, hét contentbureau van nu; video, animatie, vormgeving, dtp, fotografie en social media. You name it, we make it. Ofwel NXT kan je volledig ontzorgen.

 • 10

  Een studio centraal gelegen & gratis parkeren voor de deur.

  Lekker centraal gelegen in het hartje van het land en ook nog eens gratis parkeren. Da’s lekker.

  Enthousiast geworden over online livestreams? Bekijk de mogelijkheden van het organiseren van een webinar vanuit NXT studios.

WIL JE MEER INFORMATIE OVER EEN ONLINE LIVESTREAM?

Of even sparren over de mogelijkheden van een online livestream? Neem dan contact op met Bas via hallo@nxtstudios.nl of 06 50 65 71 71.

KLANTEN GEVEN NXT STUDIOS
5 STERREN